Отзвук от мача „Етър ВТ“ – „Славия“ Краси Балъков: „Трудно е да се каже кой кога ще си тръгне, но искам, ако един ден си отида, зад мен в „Етър” да остане нещо”

„Отборът на Славия е много компактен, много добре организиран. Имахме късмет, за разлика от мача с ЦСКА. Това е заслуга на моите играчи. А Цар Иван сложи капака на цялото шоу с този великолепен гол. И Мане вкара много красив и важен гол, той влиза вече в своята форма. Когато в тренировъчния процес състезателите се стараят и спазват изискванията ми, играта по време на мачовете ще се получава. Безкрайно съм щастлив, че футболистите разбраха по кой път трябва да вървят. Не че бихме с 3:0 и все с хубави голове, а от факта, че ние нямаме друг избор. Трябва да играем добре и да побеждаваме, за да търсим по-добро съществуване – възраждането на великотърновския футбол. Дай Боже, в кръга на шегата, да „излъжем” някой да дойде да ни финансира във В. Търново. От друга страна, все ми се иска освен най-верните ни фенове и великотърновската общественост да бъде по-активна. Вижте какви спектакли стават – знам, че традицията се е поизгубила, но нека хората идват и да се наслаждават. На стадион „Ивайло”, за разлика от други, всеки може спокойно да доведе и децата си.

Това, което миналия сезон постигнахме, беше много важно и добро, но сега дори събрахме 18 точки само от първия дял – почти толкова, колкото м.г. за целия редовен сезон. Това показва добрата работа в клуба на всеки един човек. Всеки работи по две-три длъжности, само и само отборът да съществува в Първа лига. Искам да поздравя всички от първия до последния за тяхната ангажираност, едно голямо благодаря от мен!

Искам да съберем колкото може повече точки, за да може, като свърши редовният сезон, да имаме възможност да си правим други сметки. Футболът е шоу – и на зеления терен, и преди мача, и след мача. Футболисти, медии, даже и политика вървят заедно. Ако всички дадем по малко повече, футболът в България ще бъде по-качествен.

Колективната работа в един клуб може планина да повдигне. Индивидуализмът на българите е направил много големи личности, но ние трудно правим колектив и екип, защото всеки трябва да преглътне собственото си его. За да се случат нещата, трябва единство. Но светлинка в тунела има, ние ще се опитаме да даваме всичко от себе си, да правим хубави мачове, за да се възроди великотърновският футбол. Ако не получа оферта през зимата от много голям отбор, оставам тук, но не аз съм важният. Нямам в момента други предложения. Важното е, че имаме екип, защото, ако аз изляза, другите ще останат. Аз дойдох, но оставих целия щаб, който е работил и преди мен. Заедно направихме тази позитивна крачка напред. Трудно е да се каже кой кога ще си тръгне, но аз искам, ако един ден си отида, зад мен в „Етър” да остане нещо”, заяви Краси Балъков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *