8 четения

Социалната шефка Росица Димитрова връчва награда на церемонията „Спасители на детството“

Директорът на общинския отдел по социални услуги и здравеопазване във Велико Търново бе сред гостите на церемонията по връчване на третите годишни награди „Спасители на детството“. Те проведоха в края на миналата седмица в София по инициатива на Националната асоциация по приемна грижа и съвпаднаха с отбелязването на деветия рожден ден на организацията. На събитието присъстваха заместник-председателят на Държавната агенция за закрила на детето Валери Йорданов, ръководители на социални заведения, приемни родители и осиновители.

Росица Димитрова връчи наградата в категория „Общински център за социални услуги за деца и семейства“ на Комплекса за социални услуги в Пловдив.

„Приемната грижа е безалтернативна в подкрепата на децата, които не могат да бъдат в своите биологични семейства“, заяви на сцената бившата зам. социална министърка.

Тази години сред номинираните нямаше представители на старата столица и региона. През 2017 година една от отличените в категория „Приемен родител“ бе Наталия Колева от Павликени, която от 7 години приема в дома си деца, лишени от родителска грижа.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!