martineli

martineli

Таня Недкова е единственият кандидат за апелативен прокурор

Таня Недкова е пожелала да стане апелативен прокурор и засега това е единствената молба за поста, обявена в сайта на Висшия съдебен съвет, научи „Борба“. Тя е подала молба и документи на 26 октомври, които ще бъдат разглеждани тепърва от прокурорската колегия. Мястото на апелативен прокурор във В. Търново се освободи изненадващо, след като Огнян Басарболиев сдаде поста по свое желание преди да изтече мандатът му и се върна в родния си град Русе, където ще се занимава с частен бизнес. Длъжността временно пое неговият заместник Таня Недкова, която сега се кандидатира за административен ръководител.

Таня Недкова е прокурор от кариерата и е минала през цялата йерархия на държавното обвинение. Родена в Ловеч, завършила право в София, където е била стажант съдия. После за малко е адвокат в старата столица. В системата на прокуратурата работи от 1990 г. Била е районен прокурор в Горна Оряховица, после окръжен прокурор. В апелативната институция е от 2009 г. От ноември 2017 г. е заместник апелативен прокурор.

Освен този конкурс за шеф в храма на Темида все още няма избран председател на съда в Горна Оряховица. От февруари за вакантното място чакат две дами, едната е съдия в железничарския град.

Н. ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *