НА 30 ОКТОМВРИ: ТЯ, ТОЙ И ОЩЕ ДВАМА-ТРИМА | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

НА 30 ОКТОМВРИ: ТЯ, ТОЙ И ОЩЕ ДВАМА-ТРИМА

Публикувана на: 30.10.2018г. 1596 прегледа

На 30 ОКТОМВРИ (вторник) 2018 г. от 19.00 ч. в ДКС „Васил Левски“ – град Велико Търново, Продуцентска къща “Ажур Пико” представя премиерния си спектакъл

ТЯ, ТОЙ И ОЩЕ ДВАМА-ТРИМА

Комедия от Жолт Пожгай

Режисьор: БОГДАН ПЕТКАНИН

В главната роля влизат очарователната и винаги млада АНЯ ПЕНЧЕВА, която върти на малкия си пръст звездите от родната сцена ТОНЧО ТОКМАКЧИЕВ, АЛЕКСАНДЪР КАДИЕВ, КИРИЛ ЕФРЕМОВ, НЕНЧО ИЛЧЕВ и ЕВГЕНИ БУДИНОВ /Тихомир Благоев/.

КАСА: Билетен център на ул. „АСЕН ЗЛАТАРОВ” 5 ет. 2

/срещу служебен паркинг на театъра/

Цени на билетите – 16, 18 и 20 лева.

Телефон: 0886 770 511 , 0894407595

Сайт: lovetheaters.weebly.com

„Тя, той и още двама-трима“, това е името на най-новата постановка, която вече започна да залива театралните салони в България.

Пет театрални миниатюри. Петима мъже. Пет първи срещи. Пет смъртни случая. Пет експлозии от смях и абсурд… и една невероятно отчаяна жена.

Близо час и половина публиката ще гледа прекрасната постановка, която освен комедийно има и лек драматичен нюанс, подсказвайки на всички, че животът ни не е само бурен смях. Актьорите успяват да пресъздадат различни сюжети и да поставят важни екзистенциални проблеми за съществуването ни обвързани с любовта, приятелството, хармонията в семейството, разделите и отчаянието.

Аня Пенчева, заедно с целия сплотен колектив от звездни имена разсмиват до сълзи в пиесата на Жолт Пожгай, която е една от най-поставяните в целия свят. Неговите невероятни комедии го превръщат в един от най-добрите съвременни комедиографи. Творчеството на световноизвестния унгарски драматург и режисьор Жолт Пожгай под режисьорската палка на Богдан Петканин, познат на театралната публика с комедиите „Спанак с картофи“, „Горката Франция“ и „Скакалци“, вече пълни до дупка театралните салони в страната. Тази КОМЕДИЯ е своеобразен наръчник, за това как една жена трябва да воюва за своето щастие.

„Смъртоносният секстет” Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Тихомир Благоев ни разказват за живота такъв, какъвто мислим, че не е. Пет театрални миниатюри. Пет различни разказа за любовта през погледа на жената. Шест различни съдби, всички от които завършват гибелно за любовта на живота на жената на средна възраст. Жена, която е орисана да изживее живота си сама, наобиколена от лудия свят, който ни обгръща. Тя е такава каквато е – грижовна, добра, раздаваща се, малко луда, своенравна, винаги търсеща доброто, понякога отдадена на живота, но целяща едно – да създаде семейство и да остави следа след себе си, но… уви. Понякога отчаянието е над всичко!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *