39 четения

Търновка ще бъде председател на третия конгрес на лаборантите в образната диагностика у нас

Рентгеновият старши лаборант на отделението по образна диагностика на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” Мима Митева бе избрана за председател на третия конгрес на Българската асоциация на лаборантите в образната диагностика и терапия. Форумът ще се проведе в стационара във Велико Търново през пролетта на 2020 година. По нейни думи домакинстването на подобно събитие носи със себе си огромна отговорност, но и престиж за лечебното заведение.

Изборът именно Мима Митева да председателства научното мероприятие е направен по време на участието на търновската група във втория национален конгрес на лаборантите в образната диагностика, организиран от Българската асоциация по радиология и Международната асоциация на рентгеновите лаборанти. Той се състоя в периода 26, 27 и 28 октомври в „Аджибадем Сити Клиник болница Токуда“ в София. Освен нея са присъствали и колегите й от отделението Татяна Иванова, Гергана Бъчварова, Пламен Замфиров и Николай Колев.

„Ние участвахме с два доклада и презентации по тях. Идеята да се представим като лектори се зароди веднага след обаждане на председателя на конгреса г-жа Надя Джанкова през март тази година и отправената към мен покана за участие. И тъй като вярваме, че резултатът винаги е по-висок, когато всички работят в хармония, направихме екипи за докладите и започнахме работа“, сподели Мима Митева.

Научната програма на конгреса включвала обучителни и презентационни сесии, в които участвала и търновската делегация с два доклада и презентации по тях.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!