30 ученици от Велико Търново се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“

30 УЧЕНИЦИ ОТ ТРИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ УЧИЛИЩА УЧАСТВАХА В ИНИЦИАТИВАТА НА „ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“. По традиция в този ден участват СУ „Вела Благоева“, Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ и Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново.

17 възпитаници на Старопрестолната гимназия по икономика са одобрени за ръководни позиции в София и Велико Търново. Единадесетокласникът Георги Колев вчера беше кмет на район „Надежда“ в Столична община. Мирослава Дончева, която е ученичка в 12-и клас, беше в Nu Boyana Film studios. Гимназията имаше четирима свои представители в Държавната агенция „Архиви“, като трима от тийнейджърите са били одобрени да поработят в София, а Ренета Пунзарова от 12-и клас е избрала да бъде реставратор в търновската дирекция.

Трима единадесетокласници – Ерай Елков, Зорница Атанасова и Михаела Кенарова, седнаха в стола на председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, който вчера почти през целия ден посрещаше любопитни към неговия пост ученици. Останалите възпитаници на гимназията по икономика бяха в различни фирми в столицата и във Велико Търново.

ТРИ МОМИЧЕТА – ДЕСЕТОКЛАСНИЧКАТА ЙОНА КРУМОВА, ГЕРГАНА ГЕОРГИЕВА ОТ 11-И КЛАС И ПАВЛИНА ТОДОРОВА, УЧЕНИЧКА В 12-И КЛАС, работиха като директори на СУ „Вела Благоева“. Те останаха през целия ден до директора на гимназията Ангел Янчев и се опитаха да изпълнят поне част от многобройните му задължения. След това четиримата посрещнаха в училището си народния представител Весела Лечева, която дари на гимназията маса за тенис.

Един от най-популярните ученици в СУ „Вела Благоева“ Лъчезар Лазаров стана за няколко часа председател на Общинския съвет и седна в стола на Венцислав Спирдонов. Яна Илиева беше директор на НАП във Велико Търново, а Денислава Пламенова оглави дирекция в НАП.

Биляна Овчарова избра да бъде директор на детска градина „Слънце“, а Ива Христина Манчева – директор на Младежкия дом.

ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЧКАТА РУМЯНА ИВАНОВА ОГЛАВИ ДИРЕКТОРСКИЯ ПОСТ НА ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ И ЗА ДЕН УСПЯ ДА РАЗБЕРЕ колко сложни и многобройни са ангажиментите на директора в едно училище. Пламена Петева от 12-и клас й помагаше в ролята на зам.-директор по учебно-производствената дейност, както и Марианна Стоянова от 12-и клас, която беше зам.-директор по учебната дейност.

Деветокласничката Камелия Лесичкова избра да бъде технически сътрудник, а Вяра Тихомирова от 12-и клас – главен счетоводител.

МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН” Е СВЕТОВНА ИНИЦИАТИВА НА „ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ”. Всяка година в над 100 страни от цял свят лидери от всички сфери на обществения живот се обединяват, за да предадат своите умения и натрупан опит на младото поколение.

С. БОЯНОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *