7 четения

Четири експозиции представя Ротари клуб за Деня на народните будители

ЧЕТИРИ ИЗЛОЖБИ, ОРГАНИЗИРАНИ ОТ РОТАРИ КЛУБ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЩЕ БЪДАТ ОТКРИТИ ОТ 18 ЧАСА В ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ 1 НОЕМВРИ. Експозициите са част от поредицата инициативи, с които ротарианците отбелязват 80 години от основаването на структурата си в града.

В Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще могат да се видят над 30 картини, рисувани от великотърновски деца, които са творили под мотото „Моят Търновград“. Техните картини ще бъдат качени и във Фейсбук страницата на Ротари клуб – Велико Търново f/rotaryvt. Авторите на първите три, които съберат най-много харесвания, ще получат награди – ваучери за пособия за рисуване. Свои творби в общата изложба показва и известният великотърновски художник Сашо Филев, който е паст-президент и почетен член на Ротари клуб.

Третата част от мащабната експозиция включва шаржове на прочути ротарианци, а техен автор е Александър Добринов. Шаржовете са предоставени от летописеца и историк на Ротари движението Цвятко Кадийски.

Четвъртата изложба представя кадри от Велико Търново. В експозицията са подбрани 21 снимки, събрали най-висок брой точки от журито във фотоконкурса „Велико Търново – моето вдъхновение“. В надпреварата се включиха над 120 фотографи от цялата страна с повече от 500 снимки. Победителите ще бъдат обявени в средата на ноември, когато е кулминацията от ротарианските чествания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!