Ученичка получи награда от конкурса "Моето ДЗИ" по време на патронния празник на СУ "Цанко Церковски" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Ученичка получи награда от конкурса „Моето ДЗИ” по време на патронния празник на СУ „Цанко Церковски”

Публикувана на: 31.10.2018г. 483 прегледа

СУЦАНКО ЦЕРКОВСКИ“ В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЧЕСТВА тази година 149 години от рождението на патрона на училището. На тази дата – 16 ОКТОМВРИ, се отбелязва и забележителен юбилей – 145 години от началото на просветното дело в града.

По традиция бележитата дата бе предшествана от много ученически изяви – посещение на родното място на общественика, участие в тържествата на Павликенска община по този повод, отразяване на видяното в изложба – организирана и подредена от младите художници на училището, рецитиране на стихотворения на Цанко Церковски, отразяващи неговия неповторим поетичен поглед към детския свят, проучване на непознати и малко известни факти от живота му, спортни състезания и много други.

В деня на рождението на Цанко Церковски в училищния двор пред много гости и родители бе изнесена богата литературно-музикална програма. Тя бе открита с емоционалното слово на Стефка Трайчева – директор на училището, и с поздравителни адреси до колектива на СУ ,,Цанко Церковски“. Много непосредствени и вълнуващи бяха ученическите рецитации и изпълнения на песни по стихотворения на патрона на училището, както и драматизацията по негови произведения. Настроение и цвят в празника даде ведрото и усмихнато участие на ученическия мажоретен състав и кръшните български хора в двора на училището.

Във връзка с отбелязването на 145 години от началото на просветното дело в града 2018/2019 учебна година е обявена за юбилейна. През цялата година ще бъдат организирани мероприятия, посветени на тази годишнина – посещения на Историческия музей и разглеждане на зала ,,Образование“, партньорство с Районен съд – Велико Търново, за обогатяване на правната култура на учениците от гимназиален етап, конкурс за рисунка „Моето училище“, конкурс за фотоколаж „Моите най-забавни моменти в училище“, издаване на годишник на СУ „Цанко Церковски“, изработване на юбилейни сувенири, юбилеен концерт по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Специални гости на тържеството бяха представители на ДЗИ София. Госпожа Ванина Миланова връчи награда на ученичката от V клас Емилия Петрова, която през миналата учебна година е участвала в конкурс за рисунка „Моето ДЗИ“ и е един от десетте лауреати. Избора на лауреатите е бил между 180 училища и над 1000 участници. Госпожа Миланова връчи на директора и награда за училището – мултимедия. Учителката, работила с Емилия, е Маринела Иванова – начален учител.

Връчване на наградата на директорката.
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *