Изпращаме октомври с летни температури

През нощта ще има променлива до значителна облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 10 и 16. За В. Търново се очаква минимална температура около 15 гр. През деня ще преобладава предимно слънчево време. Ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 24 и 28 гр. За В. Търново се очаква максимална температура около 27. Атмосферното налягане бавно ще се покачва. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 29.6 гр. през 1992 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 5.1 през 1997 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 50 минути и ще залезе в 17 часа и 12 минути. Фаза на Луната: последна четвърт.

Утре дневните температури слабо ще се понижават, но ще остане топло за периода. В петък сутринта видимостта ще бъде намалена, на места до мъгла.

Над западните и централните части на Стара планина ще има променлива до значителна облачност. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16 гр. На 2000 м максималните температури ще бъдат около 9.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *