В Павел честваха Деня на възрастните хора и 10 г. от създаване на пенсионерския клуб | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

В Павел честваха Деня на възрастните хора и 10 г. от създаване на пенсионерския клуб

Публикувана на: 31.10.2018г. 455 прегледа

Пенсионерите от Павел преживяха един чудесен празничен ден в Деня на възрастните хора и препълниха залата на своя клуб. Празникът беше двоен, тъй като се отбеляза и 10-годишнината на клуба. Последваха поздравления и приветствия, като най-много бяха пожеланията за здраве и бодър дух в нелекото ежедневие на хората. Топлите поздрави на кмета на общината Георги Чакъров, на кмета на селото Анка Личева, на Стефан Тинчев – председател на клуба, зарадваха възрастните хора. Песните, които изпълни ВГ „Сияние“ от Полски Тръмбеш, ги върнаха в младостта, а накрая всички емоционално пяха „Една българска роза“, „За теб, Българийо“, и др.

Няма как да се пропусне майсторската декламация на Вапцаровата „Песен за човека“ от Недялка Кънчева. А когато тя рецитира, всички съпреживяват поетичните чувства. И накрая кулминацията беше изпълнението на „Павелските танцьори” – тяхното участие повиши празничното настроение, повдигна самочувствието на пенсионерите от село Павел. Този юбилеен празник бе организиран от Община Полски Тръмбеш, кметството в село Павел и ръководството на пенсионерския клуб и с огромното съдействие на Йорданка Романова, Генка Колева, Таня Петкова и Румяна Максимова. Заредени с прекрасни емоции, всички си обещаха скоро пак да намерят повод за празнуване, за да се съберат отново заедно.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *