12 четения

Пенсионер спечели голямата награда от кампанията „Движи се и победи“

76-ГОДИШНИЯТ ЕВГЕНИЙ ДИКОВ СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА ОТ ЕСЕННИЯ ДЯЛ НА КАМПАНИЯТА „ДВИЖИ СЕ И ПОБЕДИ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Вчера стана ясно, че той е носител и на приза в групата на участниците над 65 години.

463 души са се включили в есенния дял на кампанията „Движи се и победи“ във Велико Търново, заявиха вчера в Регионалната здравна инспекция в старата столица. На събитието бяха изтеглени победителите в различните категории, преминали през маршрутите на инициативата.

Походите в акцията бяха три – от Велико Търново до Ксилифор, Беляковец – Преображенски манастир и Присово – Ксилифор и с тях броят на общите изминати маршрути в 18-годишната история на кампанията става 35.

54 процента от включилите се тази година участват за първи път. Най-много са били пешеходците във възрастта 4 – 10 г. – 147, следва групата на 11 – 19-годишните – 92-ма, 85 са на възраст 20 – 45 г., 80 са на 45 – 65 г. и 58 са хората над 65 г. Кампанията е подкрепена също от ученици от ОУ „Димитър Благоев“, „Христо Ботев“, „Бачо Киро“ и „Св. Патриарх Евтимий“. Участие са взели и деца от два центъра за настаняване от семеен тип във Велико Търново.

Наградата във възрастовата група 4 – 10 години изтегли измежду 28 деца директорът на социалния общински отдел Росица Димитрова. Призът отиде при 4-годишния Калин Коюмджиев. При 11 – 19-годишните късметът сполетя Добромира Иванова от ОУ „Христо Ботев“. Невена Гавазова от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ бе победител в категорията 20 – 45 години, а в групата 46 – 64 години изтеглиха Краси Иванова. Специалната награда за непушач спечели Марийка Лазарова на 73 години. 4-годишният Александър Върбанов от Велико Търново бе поощрен като най-малък участник. Награда за най-възрастен участник получи Христо Христов на 91 години. Поощрителен приз – раница, грабна Тошо Рафаилов. Наградата на председателя на Общинския съвет в старата столица Венцислав Спирдонов беше присъдена на ОУ „Бачо Киро“ за най-масово участие. В кампанията са се включили 110 деца и учители.

Наградата на Регионалния координатор на министерството на младежта и спорта отиде при Румен Цонев.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!