Поздрав на Инж. Добромир Добрев

Здравейте колеги,

изпращам втория от общо четирите поздрави на инж. Добрев, които сме се разбрали да публикуваме при вас до края на годината. Моля да публикувате този в броя на вестника , който ще излезе на 1 ноември (четвъртък).

поздрави,


Ренета Петрова
гл. експерт „Връзки с обществеността“
Община Горна Оряховица
0879 104 265

 

 

 

Уважаеми учители,

Уважаеми дейци на образованието, просветата и културата и изкуствата,

Уважаеми съграждани,

 

На 1 ноември – светлия общобългарски празник на народните будители, Ви поздравявам най-сърдечно, като пожелавам да сте живи и здрави, още по-усърдни в работата на ползу роду за нравственото изцеление на народа ни и за издигане на неговата просвета и култура.

Нека Божията сила и благодат да бъдат с Вас в днешните дни на трудности и изпитания на нравствеността, които преживява обществото ни. Сега, като че ли повече от всякога, имаме нужда от народни будители, от сеячи на истината и просветители, за да бъдем заедно участници в новото сияйно възраждане на националния ни дух.

Пожелавам на Вас, днешните народни будители, да следвате славния път на Вашите предходници – скромни духовни учители, просветители, книжовници и революционери, които през XIX век успяха да пробудят народа ни за освободителна борба и духовно обновление. Тяхната нравствена мяра бе положена много високо, саможертвата и отдадеността на делото им е свещена. Бъдете като тях, за да заслужите народната любов и уважение, които нямат цена!

Денят на народните будители ни напомня още веднъж колко важно е единството ни в името на родината, колко необходими са ни днес повече смирение и човечност помежду ни, за да преодоляваме заедно и в разбирателство трудностите!

Позволете ми още веднъж да Ви поздравя с този голям български празник на духовността и да Ви пожелая здраве, щастие и много нови успехи!

Честит празник!

Инж. Добромир Добрев

Кмет на община Горна Оряховица

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.