7 четения

Валентин Ламбев: „Предсрочни избори са единствената възможност за промяна“

„ПРОВЕЖДАНЕТО НА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ Е ЕДИНСТВЕНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРОМЯНА“. ТОВА КАЗА В С. ДЖУЛЮНИЦА НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ВАЛЕНТИН ЛАМБЕВ. Пред жителите в селото той даде примери как държавата се лута и не знае каква политика да води. Резултатът е пълна дискредитация и загуба на доверие към институциите. „Затова предлагаме „Визия за България“ за промяна на системата, в която сме живели досега. Това не е просто документ, а е визионерска платформа за пътя на България за десетилетия напред, която пишем заедно с всички български граждани“, каза депутатът.

Валентин Ламбев посочи, че промяната означава връщането на държавата в регионалната политика, образованието, здравеопазването и другите ключови сфери от държавното управление. Акцент се поставя върху доходите и демографската политика.

„В днешна България доходите на най-бедните спрямо доходите на най-богатите се разминават 20 пъти. Около 2,4 милиона граждани в България живеят с доходи до 1000 лева. 800 000 от тях са с доходи до 500 лева. Същевременно само 1,3% от хората с доходите от трудови правоотношения получават над 10 000 лева. Затова предлагаме да се премине към прогресивно подоходно облагане, както и данъчни облекчения за работещите родители за всяко дете. Предлагаме диференцирани ставки за ДДС за детски храни и стоки, за учебници и учебни помагала“, обясни Ламбев. Той посочи, че БСП се застъпва и за по-голяма солидарност към уязвимите групи, включително децата, лишени от родителска грижа, хората с увреждания и самотно живеещите възрастни хора.

Участниците в срещата изразиха недоволството си от състоянието на българското образование. „Делегираните бюджети са порокът в българското училище“, казаха присъстващите на срещата. Те настояха и за актуализиране на пенсиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *