Новини

Евродепутатът Ева Майдел беше гост в Природо-математическата гимназия

„Образованието трябва да е национална кауза, за която да работят приоритетно институциите, бизнесът и гражданският сектор, ако искаме икономикиата ни да се развива, а стандартът на живот да се подобрява. Затова се радвам, че за две години успяхме да обучим над 1400 ученици от цяла Бълагрия в рамките на кампанията „Научи ме да умея“, която провеждаме със сдружение „Образование България 2030“. Вярвам, че всеки от тези млади хора е една идея по-подготовен да успее в 21-ви век.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на събитие от инициативата „Научи ме да умея“ в Природо-математическата гимназия във Велико Търново.

„Анализи показват, че около половината от всички служители по света ще имат нужда от допълнително обучение, за да могат да надградят уменията си и да изпълнят пълноценно изискванията на новата икономика. Затова се фокусираме върху изграждането на универсални умения у младите, които да им бъдат полезни независимо каква професия имат.“ Това добави Ева Майдел, която е съинициатор на създаденото през 2015 г. „Образование България 2030“. Тя подчерта, че сдружението за качествено образование е единствената по рода си образователна платформа в Европа, обединяваща бизнес, институции и граждански сектор.

Повече от 100 ученици от елитното търновско училище се включиха в събитието, посветено на развиването на умения за успех в 21-ви век, като работа в екип, говорене пред публика, изготвяне на презентация и др. Освен теоретични знания учениците имаха възможност да приложат наученото по време на интерактивна работилница във втората половина на упражнението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *