14 четения

Кметът Даниел Панов с жест към младите учители в Деня на народните будители

ТЪРЖЕСТВО ЗА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ СЪБРА МЛАДИТЕ УЧИТЕЛИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И РЕГИОНА, ЗА КОИТО НАСТОЯЩАТА УЧЕБНА ГОДИНА БЕ ПЪРВА В ПРОФЕСИОНАЛНАТА ИМ КАРИЕРА. Кметът на старата столица Даниел Панов лично поздрави с празника педагозите. Младите учители, прекрачили прага на класните стаи тази есен, са общо 94 и са с близо 20% повече спрямо миналата година. За всеки от тях имаше и подарък – специално послание и книгата „Асеневци“ на историка проф. Пламен Павлов, който също бе гост на тържеството.

Жестът към педагозите бе организиран от Община Велико Търново, Сдружението на младите учители към ОУ „Бачо Киро“ и Регионалното управление по образованието.

„Благодаря ви, че сте избрали и сте се посветили на толкова благородна професия, каквато е учителството. Благодаря и на всички учители, на преподавателите, на съвременните будители, че се грижат за израстването на нашите деца и оформянето им като личности, че изграждат по този начин бъдещето на България и помагат на нас, родителите. Неслучайно училището винаги е било наричано наш втори дом“, каза Даниел Панов.

Проф. Пламен Павлов припомни колко светъл е днешният празник, как е свързан с почитта, която още от Средновековието нашият народ отдава на небесния български закрилник и патрон на будителството св. Иван Рилски. Именно от Търновград води началото си този хубав празник, обявен през 1922 година и за Ден на народните будители, посочи проф. Павлов.

Приветствия към младите учители отправиха също областният управител проф. Любомира Попова, инж. Розалия Личева, както и техни колеги. Поздрав за всички присъстващи бяха изпълненията на 8-годишния Иван Мишев и момичетата от вокална група „Дъга“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!