22 четения

Община В. Търново вече 8 години не може да си вземе 13 паркоместа в центъра на града

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВЕЧЕ ОСМА ГОДИНА НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЛУЧИ 13 ПАРКОМЕСТА, които й се полагат по договор от паркинга на мола в самото сърце на болярския град. Те са регламентирани по договора за отстъпеното право на строеж при изграждането на „Скай център“. В последната година от мандата на предишния кмет местната администрация направи почти всякакви реверанси към инвеститора на мола, включително и това да бъде обърнато движението на целия град по ул. „Ц. Церковски” и „Възрожденска”, за да се осигури нормален подход към подземния паркинг. С решение на Общинския съвет тогава бе позволено и пълното разкопаване на цялата улица „Цанко Церковски“, за да се направи подземен паркинг, а срещу това, че кметството даде общински терен, трябваше да получи 13 паркоместа. Какво се случва с тях обаче и досега никой не може да каже, а контрол по изпълнение на решението от 2010 година на Общинския съвет липсва. На последното заседание местни парламентаристи засегнаха темата, но се оказа, че и представители на самата общинска администрация не знаят и тепърва ще мъдруват.

ПАРКИНГЪТ С ОБЩИНСКИТЕ МЕСТА – ПЛАТЕН, ЗА КМЕТСТВОТО – НИЩО

Докато местната власт не си търси собствеността, от паркинга се събират такси. Това ставаше даже и по времето, в което сградата все още не беше въведена в експлоатация. В същото време градът се задъхва от липсата на места за спиране.
Архитекти припомнят, че първоначално сградата бе вдигната без необходимия брой паркоместа, които да съответстват на площта й. Впоследствие обаче инвеститорът взе и съседния паркинг от фирма „Роуд“ и покри условието за паркоместа.
Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *