7 четения

Силно представяне на братя Димитрови на международен турнир в Корсика

Поредното си много добро представяне в ежегодния силен международен шахматен турнир в Корсика направиха великотърновските шахматисти братя Димитрови.

Тази година надпреварата беше по ускорен шах и блиц, съобщи баща им инж. Даниел Димитров, който също участва. В ускорения шах взеха участие 140 шахматисти от цял свят.

Гросмайстор Радослав Димитров постигна 6,5 т. от 9 кръга – 5 победи, 3 ремита и 1 загуба, и раздели шесто-шестнайсето място, като това му осигури участие във финала, където първите 16 продължават участието си за разпределяне на наградите. Там жребият му отреди да играе с ГМ Владимир Онисчук с ело 2759, който беше поставен под номер 1 в турнира. Изиграха се 2 партии с черни и бели фигури. Първата партия завърши реми, а във втората в равна позиция Радослав загуби в цайтнота. В блица той набра 7,5 т от 9 кръга – 6 победи и 3 ремита, и раздели IV място.

ММ Павел Димитров се представи силно, като в рапида постигна 6 точки от 9 партии и се класира на второ място до ело 2400, а в генералното класиране е 27-ми с 6 победи и 3 загуби.

В блица по-големият от братята Димитрови също постигна 6 т и раздели XIIIXVI място в генералното класиране и е трети до ело 2400.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *