13 четения

Почетният консул на България в Хесен гостува в Елена

Инго Ендрик Ланкау, почетен консул на България в провинция Хесен – Германия, гостува в Елена. „Поласкани сме, че нашият малък град е привлякъл вашето внимание“ – с тези думи кметът инж. Дилян Млъзев посрещна госта и благодари за инициативата на д-р Трифон Юде, председател на германо-българското културно дружество „Кирил и Методий“ във Франкфурт. В срещата с дипломата участваха председателят на Общинския съвет Стоян Златев и общинското ръководство.

Почетният консул е дългогодишен преподавател по пожарна и аварийна безопасност, водещ специалист по учебните дисциплини в тази област, пожарникар доброволец. Той има съществен принос при обмена на опит  и подкрепа за изграждането на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ като модерна европейска структура, също и за практиката на доброволните пожарникарски формирования. В тази връзка той се информира за доброволното формирование в Елена и съобщи, че е приятно изненадан от работата на Районната противопожарна служба и Районното полицейско управление, които посети преди срещата в общината.

Голям интерес почетният консул прояви към работата на Детската лятна академия – една успешна съвместна инициатива между общината, пожарната и полицията. Гостът разгледа и специализираните за тази цел кабинети в Общностния център.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!