Съветниците от БСП: „Планът за снегопочистване в Община Горна Оряховица е половин страничка“

Целият план за зимното снегопочистване на община Горна Оряховица се събира на половин страничка. Това стана ясно на последната редовна сесия на Общинския съвет в отговор на питане от общинските съветници от БСП. „Информацийката е оскъдна. На комисия се пошегувах, че тази година информацията е по-малка, но ми беше отговорено ясно и категорично, че текстът е същият като миналата година, само датите са сменени“, каза инж. Георги Рачев. Той призова да не се премълчава този въпрос, защото от него зависи в следващите месеци по какъв начин гражданите на Горна Оряховица ще се придвижват в града.
„Това е отношението, към което сме против – липсва детайлно проучване, а общината не се учи от грешките си в предишните години. Наближава зимният сезон, а не виждаме загриженост да не се допусне кризата от последните години, когато ни затрупа снегът“, коментира Огнян Стоянов.
Според съветниците от БСП не става ясно дали общината има готовност да поеме дейностите по снегопочистването след февруари 2019 г, когато изтича договорът на сегашната фирма изпълнител. Не е посочено и как ще бъдат почиствани от снега новите паркове, централният площад и новите тротоари, за да се запазят настилките.
„През последните години се влагат много средства в инфраструктурата на Горна Оряховица и твърдим, че е съвременен град. А дейността по снегопочистването извършваме така, както сме я извършвали преди 40 години“, каза инж. Рачев.
Огнян Стоянов допълни въпроса като поиска да се уточни дали едни и същи машини ще почистват града и четвъртокласната фирма, тъй като поръчките се изпълняват от фирми на едни и същи собственици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *