72 четения

Шефът на фонд „Земеделие“ издаде патриотичен трашметъл албум

Тодор Тодоров ще буди заспалия български дух с ефектни парчета, свързани с историята ни

ШЕФЪТ НА ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ ТОДОР ТОДОРОВ ИЗДАДЕ СОБСТВЕН АЛБУМ, ЗА ДА СЪБУДИ ЗАСПАЛИЯ ДУХ НА БЪЛГАРИТЕ И ДА ИМ ПРИПОМНИ НАЙ-ВАЖНИТЕ МОМЕНТИ ОТ ИСТОРИЯТА ИМ, КОИТО, ОСОБЕНО МЛАДИТЕ, СА ЗАБРАВИЛИ. Като бунтар и човек със самостоятелно мислене държавният чиновник е избрал и изразните средства на трашметъла. „Аз съм автор на музиката, текстовете и вокал. Стилът е симфони-трашметъл. Днес (бел. ред. вчера) качвам в интернет и последното ни парче, за да го слушат напълно безплатно хората“, разказа за „Борба“ Тодоров. Името на албума е „Великата България“. Издаден е от името на групата „Тодиан“, наречена на малките имена на Тодоров и партньора му- – барабаниста Ангел Ангелов. Директорът на областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ е мъж, който изобщо не се вмества в класическия образ на чиновника и тези, които го познават, изобщо не могат да си го представят „в рамка“ и прекарващ времето си в уютния директорски кабинет. Навършващият само след няколко дни 48 г. мъж не крие, че е самоук музикант. Детската му мечта е била да свири на електрическа китара, но родителите му не били съгласни. След дълги увещания обаче му взели… акустична. „Чак като студент вече имах електрическа и музикантът в мен се отприщи. Тогава станах и съосновател на метъл бандата „Абсолют“, която за времето си бе една от най-прогресивните в града. Направихме я заедно с приятели ентусиасти музиканти на 25.09.1989 година“, спомня си Тодоров. Според него рокът винаги е бил на бунтарите, интелигентните и смелите хора, рокът е живот!

„БЪЛГАРИТЕ СА ЗАБРАВИЛИ ИСТОРИЯТА СИ! ИСКАМЕ ДА ИМ Я ПРИПОМНИМ!

„Направили сме албума си в твърд музикален вариант, защото рокаджиите са едни от най-големите носители на българските национални ценности и хора с прогресивен дух“, категоричен е Тодор Тодоров. Според него, за съжаление, българите са забравили историята си, имат много „лъжепророци“ и в момента са с доста ниско самочувствие – като народ в кома.

Тодоров и Ангелов умишлено са подбрали и името на албума си. Следващата им стъпка пък ще бъдат концерти за популяризиране на патриотичните им текстове и музика. Тодор е и бивш кмет на лясковското село Джулюница, а през 2014 г. прекрати предсрочно мандата си, след като се яви на конкурс и спечели директорската позиция във фонда. „Аз съм човек от село, земеделец съм, не съм излизал от Джулюница, където винаги съм живял”, разказва за себе си Тодоров. По образование той е икономист, работил е девет години като финансов ревизор, почти пет има стаж в ДФ „Земеделие” и не крие самочувствието си на реализиран човек в професионален аспект. В личен план пък има двама сина, а съпругата му е украинка.

„Всеки, който е минал през Държавен финансов контрол, е дялан камък и тежи на своето място. Чувствам се в свои води в политиката и в местната власт и имам много идеи”, обяснява Тодоров. За себе си той твърди, че е тежък хевиметалист. Всъщност Тодор свири на седем духови инструмента, между които тромбон, валдхорна, тромпет и басфлигорна, но за това хоби днес почти не му остава време, докато търпението му заради забравените национални идеали не се изчерпало и решил с приятеля си да издадат албум.

Стилян НАЙДЕНОВ

Снимка авторът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *