Три нови детски площадки и обновен център за рехабилитация на деца с увреждания откриха в Павликени

ТРИ НОВИ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ И НАПЪЛНО ОБНОВЕН ЦЕНТЪР ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ДЕЦА ОТКРИХА В ПАВЛИКЕНИ. Те са разположени в двора на Комплекса за социални услуги и са изградени с пари по проект по програмата „Региони в растеж“. Стойността му е 99 994, 40 лв. Лентата прерязаха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, директорът на Комплекса за социални услуги Татяна Иванова и управителят на фирмата изпълнител на строителните работи инж. Иван Трайков.

„Павликени все по-уверено застава сред българските общини, които развиват своята социална дейност и помагат на българските семейства. Радвам се, че в днешния ден можем да открием поредния обект, чрез който ще можем да предоставяме повече социални услуги в общността“, каза при откриването кметът.

В изпълнение на заложените по проекта дейности е извършен ремонт на фасадата на централния вход, трите етажа, кухненския блок, залата за групова терапия, помещенията за лечебна физкултура и повечето зали в центъра за деца с увреждания. За кухненския блок е доставено ново оборудване. Финансиране по проекта е осигурено и за място за провеждане на психологически консултации и логопедична терапия на открито.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.