Бизнесмен пребори болежките си с ходене пеш и правилно хранене | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Бизнесмен пребори болежките си с ходене пеш и правилно хранене

Публикувана на: 08.11.2018г. 5411 прегледа

Петко Казанджиев свали близо 30 кг, всеки ден върви поне по час

 

ПЕТКО КАЗАНДЖИЕВ Е ЕДНО ОТ ЗНАКОВИТЕ ЛИЦА НА ПРЕХОДА, КОЕТО СТРАНИ ОТ ПУБЛИЧНОСТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ. Всички, които го познават обаче, са изумени от прекрасната му форма, която няма нищо общо с визията му от миналото. Бизнесменът, който в ранните години на демокрацията приватизира култовия мотел „Света гора“, вече се гордее с тяло на атлет, видимо е втален и в прекрасна форма. Свалил е близо 30 кг и всички изследвания са му перфектни. Мнозина го питат каква е тайната на подобна спортна фигура, но за пръв път той я разкрива в интервю пред „Борба“. „Не вярвах, докато не опитах, но успях да преборя всички болежки с правилно хранене и ходене пеша“, разказва Казанджиев. В момента 55-годишният великотърновец върти няколко книжарници, след препродажбата на хотела си. Само допреди година е бил почти 150 килограма при ръст 185 см и е имал доста здравословни проблеми. „Имах кръвно, захарта ми бе почти 19 и искаха да ме вкарват в болница. Много хора са така – натрупват в ежедневието напрежение, смятат, че могат да го понесат и да си карат така, докато един ден не грохнат или си отидат. Вижте колко млади хора или такива в активна възраст издъхват от няма нищо“, обяснява Петко. Една сутрин станал и решил, че няма повече да кара така и се отдал на здравословен начин на живот.

Започнал с ходене пеша. Първоначално по петнайсетина минути, после постепенно увеличавал преходите, за да стигне до 12 км на ден в момента. Бързо започнал да топи корем и паласки. „Почти изключих месото от менюто си и вече година не посягам към него. Случва се доста рядко да го хапвам и съм много жизнен. Някъде прочетох, че с месото вкарваме освен холестерол и „лоши соли“, които повреждат костите, пречат на метаболизма и ни затлачват с отрови. Знаете, че повечето животни сега се отглеждат с всякаква химия и антибиотици, които се натрупват в тях и после ги поемаме и ние. Това са ми го казвали много пъти, но не съм го приемал, но сега го усещам по тялото си“, разказва още Казанджиев.

 

НАПЪЛНО Е ИЗКЛЮЧИЛ КОНСУМАЦИЯТА НА БЕЗАЛКОХОЛНИ

 

Казанджиев не помни откога не е пил кока кола или друг вид безалкохолни. Позволява си единствено бяло вино. Постепенно е премахнал и твърдия алкохол. „Даже и да си налея едно малко вече дотолкова съм отвикнал, че не ми се пие и самият организъм не си го иска. За мен това е регулаторът ми. Като не ми се пие и тялото не го иска – не го насилвам“, допълва той. След като свалил драстично килограми, все пак започнал да си позволява да похапва и въглехидрати вечер. Напук на останалите диети. Консумира картофи, ориз, даже сладко, но не прекалява с количествата. „Няма човек който да не ме пита как съм свалил килограми и как се чувствам. Допреди няколко години бях доста пълен и животът ми бе друг, но с новия режим се подмладих и даже да се случи някой път да пропусна ходенето пеша, ми е криво и тялото вече само си го иска“, обобщава Петко Казанджиев.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Коментари за "Бизнесмен пребори болежките си с ходене пеш и правилно хранене"

 • 08.11.2018 в 13:02

  Комплименти за постигнатото. Ако всички се вслушваха в себе си, много проблеми щяха да отстранят от живота си. Дано намерите последователи.

  Отговор
 • 08.11.2018 в 16:54

  Браво на господина! Точно така се прави, но 90% от хората ги мързи да ходят дори и 50 метра пеша.

  Отговор
 • 09.11.2018 в 8:47

  Ще е успял, ако да задържи теглото.

  Отговор
 • 09.11.2018 в 14:28

  Как да се свържа с този човек?Почнах какви ли не диети от 142кг.Вече съм 164 нищо не помага.Готов съм на всичко само и само да си върна добрия външен вид и здраве. Кръвното ми е 165/95 кръвната захар 9.5 на 52 години съм.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *