Деца от "Слънчев дом" и селските центрове просълзиха полицаите за празника им | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Деца от „Слънчев дом“ и селските центрове просълзиха полицаите за празника им

Публикувана на: 08.11.2018г. 24 прегледа

ПЕРФЕКТНАТА ПРОГРАМА на хлапета от детска градина „Слънчев дом“ във Велико Търново предизвика бурни емоции за днешния празник на българската полиция. Малчуганите бяха подготвили танц, който завърши с разпъване на българския трибагреник. Със стихотворение пък зарадва полицаите Георги Суков, който няма още 5 годинки. Това бе неговата първа публична изява, с която детето се справи отлично и без притеснение. В спектакъла участва още едно дете с полицейска униформа, което откри тържеството на децата от две групи в елитната градина. Директорът на полицията Димитър Машов бе подготвил подаръци за своите гости, които те похапнаха, след като се върнаха от тържеството в полицията.

ВРЪЧВАНЕНО НА НАГРАДИТЕ ОТ КОНКУРСА „Полицаят – моят приятел“ бе другото събитие, което просълзи полицаите от Великотърновската община. На тях – и то персонално, бяха посветени рисунки, стихотворения и есета. Първата награда за рисунка получи Надежда Кочева – на 15 г. от Беляковец. Момичето каза, че като малка е искала да стане полицай, но сега учи туризъм и свири на пиано, рисува и има други планове за живота си. Първа награда за стихотворение взе също 15-годишната Свилена Донева от Никюп, която е посветила своята творба на реалния полицейски служител чичо Спас. Първенците в конкурса, организиран от сдружение „Св. Иван Рилски“ в центровете за работа с деца по селата, получиха грамоти и от общината в старата столица, връчени от Росица Димитрова заедно с ранички. След това бяха наградени полицаи от областта и първенците в турнира по стрелба, сред които и фоторепортерът на в. „Борба“ Светослав Стефанов.

Н. ГЕОРГИЕВА

Надежда Кочева с грамотите си
Сн. Светослав СТЕФАНОВ
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!