Една седмица на Атлантическото крайбрежие ученици от Професионалната гимназия по туризъм разискваха ограниченията и възможностите на реалния бизнес свят

 

 

За втора поредна година ученици и учители от търновската гимназия по туризъм осъществяват дейности по европейския проект „Онлайн маркетингови инструменти за учениците с професионално образование“. Идеята на проекта произтича от нуждите на съвременния бизнес, а целта му е да улесни младежите да се включат по-успешно в пазара на труда. Освен това учениците се учат да промотират себе си и/или бизнеса си, за да станат по-устойчиви и успешни във времето. През първата година от проекта, партньорите създадоха съвместно онлайн туристически справочник, презентираха свои бизнес планове и онлайн платформи. Проектни партньори на гимназията по туризъм са училища от Франция, Турция, Италия и Румъния.

Поредната среща по проекта се състоя във френския град Геранд от 14 до 20 октомври 2018 година. На нея ученици от партниращите училища симулираха реална работна среда, явяваха се на импровизирани интервюта за работа и се подготвяха за желаната от тях кариера. Българският екип от ученици, съставен от Михаела Папазова, Мине Алит, Надежда Иванова, Никола Хаджиев и Емил Севданов, подготви и презентира професионален набор от документи за работа – автобиография, мотивационно писмо, дигитално портфолио. Учениците демонстрираха познаване на спецификата на маркетинга в дигитална среда и използване на онлайн инструментите. Показаха също така, че добитите умения не са достатъчни, а трябва да се експериментира, да се следят новите тенденции и да се търсят иновативни подходи. Добитите полезни умения учениците съчетаха с твърде приятни занимания като плаване с кану и разходка из долината на река Лоара и „най-зеления град на Франция“ – Нант.

Предстои нова среща на партньорите в Сицилия, на която ще се презентират бизнес инициативи в сферата на хотелиерството.

 

„Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Тази публикация отразява само личните виждания на нейния автор и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея информация.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *