Националният военноисторически музей представя "Малкият човек в Голямата война" пред полска публика | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Националният военноисторически музей представя „Малкият човек в Голямата война“ пред полска публика

Публикувана на: 08.11.2018г. 419 прегледа

Изложбата на Националния военноисторически музей „Малкият човек в Голямата война“ ще бъде открита тази вечер от 18.00 часа в Българския културен институт във Варшава, съобщиха от музея.
Тя е част от Националния план за отбелязване на 100-та годишнина от края на Първата световна война и е получила най-голямата награда на Министерство на културата за атрактивен и оригинален проект за самостоятелна изложба на тазгодишното издание на Панаира на музейните изложби.
С богатство от въздействащи фотографии, звукови ефекти, лични свидетелства и емблематични експонати световният конфликт е представен през очите на обикновения човек – през неговите чувства и емоции, през начина, по който войната променя живота му и слага печат върху съдбата му, се отбелязва в съобщението. Изложбата интерпретира темите за националното обединение, разрушенията, ужаса на смъртта и краха на моралните ценности през призмата на многопластовите емоции и общочовешката проблематика. „Бомбардирайки сетивата, експозицията създава отделни зони на емоционален заряд, в които посетителят преживява войната не като страничен наблюдател, а като реален участник в събитията отпреди 100 години.“.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *