1 четения

Днес променлива облачност, в четвъртък леки ръмежи

Сутринта ще има значителна облачност с тенденция да намалява към обяд. След обяд ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. През деня ще духа слаб вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5 и 8 гр. За В. Търново се очаква минимална температура около 6 гр.

Максималните температури ще бъдат между 13 и 16 градуса. За В. Търново се очаква максимална температура около 14.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централните части на Стара планина сутринта ще преобладава време с променлива до значителна облачност. След обяд ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9 гр. На 2000 м – максималните температури ще бъдат около 5 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.5 гр. през 2000 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 7.7 гр. през 1982 г.

Слънцето ще изгрее в 7 часа и 1 минута и ще залезе в 17 часа и 1 минута.

Фаза на Луната: две денонощие след новолуние.

От петък след обяд до понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Сутрин около големите водоеми ще има значителна ниска облачност и видимостта временно ще бъде намалена, на места до мъгла. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 0 и 3 гр. Максималните температури ще бъдат между 14 и 17 гр.

От вторник до четвъртък сутрин ще има значителна облачност. Видимостта временно ще бъде намалена, на места до мъгла. Около обяд и след обяд облачността ще намалява до променлива и незначителна. В четвъртък преди обяд на места са възможни слаби ръмежи. През деня ще духа слаб вятър, предимно от източната четвърт, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 гр. Максималните температури ще бъдат между 12 и 15 гр.

Над западните и централните части на Стара планина в петък преди обяд ще преобладава време със значителна облачност. От петък след обяд до понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър, в петък и събота от юг-югоизток, в неделя и понеделник – от североизток. Максималните температури на 1200 м ще се задържат почти без промяна  и ще бъдат между 8 и 9 гр. От вторник до четвъртък ще има значителна облачност с временни разкъсвания късно след обяд и вечерта. В четвъртък на места са възможни ръмежи. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м във вторник и сряда ще се задържат между 8 и 9 гр., в четвъртък сутрин ще се понижат до 4-5 гр. и през деня ще продължат да се понижават. На 2000 м максималните температури ще бъдат с около 5 гр. по-ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

НИМХ – Филиал Плевен

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!