Посланикът на Португалия госпожа Елена Коутиньо гостува в СУ „Вела Благоева“

ПРОТОКОЛ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С „КАМОЙНШ” – ИНСТИТУТ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО И ЕЗИК, ПОДПИСАХА ПОСЛАНИКЪТ НА ПОРТУГАЛИЯ В БЪЛГАРИЯ Елена Коутиньо и директорът на училището Ангел Янчев. Институт „Камойнш“ се занимава с разпространението на португалския език и култура в света чрез различни програми за сътрудничество с чуждестранни основни, средни и висши учебни заведения както и с осигуряването на качествено обучение по португалски език и култура в чужбина чрез предоставяне на необходимата научна и педагогическа подкрепа, се казва с споразумението. СУ „Вела Благоева” иска да предложи на своите ученици възможност да задълбочат знанията си в областта на португалския език и култура.

Посланик Коутиньо подари на училището учебници и речници на португалски език, както и книги на български от португалски автори.

В срещата участваха госпожа Анаиза Гордину, ръководител на „Камойнш“ в България, госпожа Зорница Стойкова от посолството на Португалия и госпожа Кремена Попова, която преподава португалски език на осмокласниците в СУ „Вела Благоева“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *