Търновци са против строежа на блокове без паркоместа | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Търновци са против строежа на блокове без паркоместа

Публикувана на: 09.11.2018г. 2919 прегледа

ДВИЖЕНИЕТО В ШИРОКИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА ОКОЛО СТАДИОН „ИВАЙЛО“ ДА БЪДЕ ЕДНОПОСОЧНО – ОБРАТНО НА ЧАСОВНИКОВАТА СТРЕЛКА, И ДА НЕ СЕ строят повече блокове без паркоместа като този в двора на ПМГ „Васил Друмев”. За това настояха посетителите на изнесената приемна на председателския съвет на местния парламент, която се проведе в сряда вечер в конферентната зала на градския стадион. Росен Иванов, адв. Николай Илчев, Венцислав Спирдонов, Калина Широкова и Мирослав Трифонов (на снимката) чуха болката на живущите в района. Хората са категорични, че улиците „Йоновка“, „Филип Тотю“ и „Тодор Балина“ трябва да станат еднопосочни, за да не се образуват тапи, особено в пиковите часове.

Полагане на маркировка, ремонт на тротоарите, ревизиране на знаците и изчистването им от растителност трябва да са другите мерки за подпомагане на трафика в тази градска зона, която е с една от най-лошите организации на движението. „Живея тук от доста години, около стадиона има над 5 хил. души с жилища и поне още толкова служители на фирми. По наша идея бе направена еднопосочна ул. „Йоновка“ и вече няма задръствания. Приемаме това да се случи и с останалите“, коментира след срещата адв. Илчев. Той е категоричен, че трябва да се промени предимството на отсечката от пазара към стадиона, а знакът, който го определя да бъде подменен с нов, защото сегашният едва личи от ръжда, а за капак е скрит и в храсталака. Живущите са пожелали и да не се строят жилища в района, особено такива без паркоместа, като блока в двора на ПМГ.

СКОРО ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ И ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТРЕНИРОВЪЧНИЯ КОМПЛЕКС НА „ИВАЙЛО“, стана ясно след срещата. Местният парламент отстъпи право на строеж на Борислав Михайлов и БФС, за да се реализира инвестицията. В момента топката е в полето на футболния ни съюз, който задължително ще включи старата столица в инвестиционната си програма за терени.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Коментари за "Търновци са против строежа на блокове без паркоместа"

 • 08.11.2018 в 13:11

  На Велико Търново му трябва да се освободи от паркиралите коли на всеки ъгъл. Трябват подземни гаражи и така градът ни ще има друг облик. Още трябват 5 звездни хотели с изключитено добро и професионално обслужване. И най- важното сигурност. Ето по този начин се привличат заможни туристи.

  Отговор
 • 08.11.2018 в 15:09

  И хоп… Михайлов или някой друг, откраднал парите за футболно игрище и пак блато…тиня…и паркирани коли!

  Отговор
 • 08.11.2018 в 15:17

  Всичко добре само дано да НЕ НАПРАВЯТ широкия център еднопосочен! Голямо лутане и въртелешки беше преди, когато беше еднопосочен заради водния проект. Нямаме толкова много улици по центъра, за да се правят такива глупости!!!

  Отговор
 • 08.11.2018 в 15:21

  най-голямата простотия е да направят центъра еднопосочен. Преди когато беше еднопосочен много хора усетиха, че не е удобно, а и все пак нямаме много улици по центъра, за да си ги правим и еднопосочни!

  Отговор
 • 08.11.2018 в 20:11

  А вие спрете да се бутате в центъра , стадиона и където и да е из града с колите си.Виждате , че няма място игла да падне и пак се бутате , като шилета. Няма да заслабнете , ако минете 600 метра пеша.

  Отговор
 • 09.11.2018 в 1:58

  Никакви еднопосочни експерименти, направо целият грАД да стане пешеходна зона, че да си видим рахатлъка. 🙂

  Отговор
 • 09.11.2018 в 14:42

  За този проблем трябваше да се мисли преди 15-20 години! Защо се унищожи този хубав град и загуби неповторимостта си чрез безогледното даване на строителни разрешения за сгради без подземни гаражи и паркоместа ???

  Отговор
 • 09.11.2018 в 17:06

  и все пак на места има възможност за еднопосочни улици..А по-добре ли е, където са двупосочни да не могат да се разминат два автомобила?
  А?
  Кое за вас е по добре?!?Да не можете да се разминете или да се изчаквате ?

  Отговор
 • 09.11.2018 в 22:25

  Някой ще преброи ли детските градини и училищата в района? Примерно онези, които апелират да сме оставели колите и да вървим пеша. Ок, ама друг път. Когато трябва да си вземем децата от градина няма как да ги влачим по баирите и разбитите тротоари (ако ги има изобщо). За блоковете без паркоместа – след дъжд качулка. Трябвало е да се мисли навреме.

  Отговор
 • 10.11.2018 в 0:10

  Презастрояването на града продължава и никакви подземни гаражи не могат да го спасят от претоварването на трафика, замърсяването на въздуха и изнервящото пренаселване на единица площ. Всичко това е плод на безгранична корупция и безмерна липса на разум.

  Отговор
 • 10.11.2018 в 0:19

  Градът систематично се презастроява. Подземните гаражи евентуално решават единствено и частично само въпроса с паркирането на мпс. А трафик, замърсяване с газове и шум, безбройните неудобства на пренаселеността, замислял ли се някой от отговорните лица през годините за тези проблеми? Никой. От къде ум и отговорност за това?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *