20 четения

Днес е последният сравнително топъл и слънчев ден, от утре чувствително захлаждане

През нощта ще има незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 0 и 3. За В. Търново се очаква минимална температура около 1 гр. През деня ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна. Сутринта около големите водоеми ще има намалена видимост, на места до мъгла. През деня ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 12 и 15. За В. Търново се очаква максимална температура около 14 гр. Атмосферното налягане бавно ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 22.8 през 1963 г., а най-ниската измерена минимална температура е  минус 8.9 през 1988 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 06 минути и ще залезе в 16 часа и 56 минути. Фаза на Луната: шест денонощия след новолуние.

От сряда до събота ще преобладава време със значителна облачност. Сутрин около големите водоеми видимостта временно ще бъде намалена, на места до мъгла. В четвъртък, петък и събота на места ще превалява дъжд. Ще духа слаб вятър, в сряда и четвъртък от северозапад, в четвъртък петък и събота от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 0 и 3. Максималните температури постепенно ще се понижават. В сряда ще бъдат между 10 и 13, в петък и събота – между 5 и 8. В неделя облачността временно ще се разкъса. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 0 и 3. Максималните температури ще бъдат между 7 и 10. В понеделник ще преобладава време със значителна облачност. Вечерта на отделни места е възможно да превали слаб дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 1 и 4. Максималните температури ще бъдат между 5 и 8.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник ще преобладава време с променлива до значителна облачност. От сряда до събота ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд и мокър сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималните температури на 1200 м във вторник ще бъдат около 8. През следващите дни температурата ще се понижава и от четвъртък до събота на 1200 м ще бъде между 1 и минус 2. В неделя ще има променлива до значителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 1. В понеделник ще бъде облачно. На места е възможно да превалява слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 0. На 2000 м максималните температури през целия период ще бъдат с около 6 гр. по-ниски от температурите на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *