Два проекта за близо 2200 лв. реализираха ротарианците в Павликени и Бяла черква | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Два проекта за близо 2200 лв. реализираха ротарианците в Павликени и Бяла черква

Публикувана на: 13.11.2018г. 343 прегледа

ДВА ПРОЕКТА ЗА БЛИЗО 2200 ЛВ. РЕАЛИЗИРАХА РОТАРИАНЦИТЕ ОТ ПАВЛИКЕНИ И БЯЛА ЧЕРКВА. Днес сателитният на Ротари – Велико Търново клуб и кметът на Павликени инж. Емануил Манолов ще открият подобрената учебна база в детската градина в село Батак, където са вложени 850 лв. Малко по-късно ще бъде отчетен проектът „Чиста питейна вода за нашите деца“ в детската ясла в Павликени. Проектът е на стойност 1320 лева, съобщи д-р Пламен Латев, член на борда на павликенския клуб, който е създаден преди две години.

И двата проекта са част от инициативите по случай 80-годишнината на клуба във В. Търново. През 2018 г. изцяло със средства на ротарианците от двата клуба е реализирано художествено осветление в църквата в град Бяла черква по повод деня на Априлското въстание 11 май. В Павликени по повод есенния панаир беше подредена изложба на ротарианеца Сашо Филев. През януари тази година със средства, събрани от благотворителната Вечер на виното от родния край, клубът е направил дарения на детски спортен клуб по карате – климатик и два щита за тренировки, на клуба по волейбол е дарена мрежа и чанта за топки, а на клуба по шах – шахматни часовници.

Кметството в Бяла черква получи две картини с изгледи на града и клетвата на Бачо Киро, ротарианците са подпомогнали финансово и провеждането на празника. На 30 ноември предстои втората Вечер на виното от родния край, с мотото „За изкуството и спорта на децата от Павликени”.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *