Физическата активност трябва да започва в по-ранна възраст, съветват експерти | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Физическата активност трябва да започва в по-ранна възраст, съветват експерти

Публикувана на: 13.11.2018г. 159 прегледа

Нови препоръки на американски експерти по повод физическата активност гласят, че е желателно тя започва в по-ранна възраст, за да може децата да са физически активни и да избегнат здравни проблеми по-късно през живота си, предаде Асошиейтед прес.
Препоръките за физическа активност започваха от 6-годишна възраст. Сега обаче те включват дори 3-годишни деца, за които ще е от полза да участват активно в игри през деня.
За възрастните хора препоръките са свързани с физически упражнения с продължителност най-малко два часа и половина седмично, включително аеробни упражнения, вдигане на тежести и друга, изискваща напрягане на мускулите работа.
Физическите упражнения не трябва да се извършват наведнъж или да са много изнурителни. Дори изкачването на стълби, вместо да се ползва асансьор, е полезно за здравето.
Препоръките бяха оповестени на конференция на Американската асоциация за сърдечно здраве и са публикувани в Journal of the American Medical Association.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *