Пазач и горски спипани да крадат над 3 тона слънчоглед от зърнобазата в Петко Каравелово | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Пазач и горски спипани да крадат над 3 тона слънчоглед от зърнобазата в Петко Каравелово

Публикувана на: 13.11.2018г. 4299 прегледа

ПАЗАЧ В ЗЪРНОБАЗАТА НА МЛАДЕН МИЛКОВ В ПЕТКО КАРАВЕЛОВО и действащ служител на горското са заловени от полицията да товарят слънчоглед. Засечката е станала малко след полунощ в неделя, когато апашите са товарели зърното и са забелязани от собствениците на базата. След обаждане на тел. 112 на мястото пристига веднага патрулна кола от полицията в Полски Тръмбеш.

Двамата мъже са арестувани в момент на кражба на слънчогледа и отведени в районното. При пристигането на полицейския патрул в базата са установени товарен автомобил „Ивеко“, управляван от 47-годишен мъж от с. Раданово, и 51-годишен служител в зърнобазата. В хода на извършената проверка в автомобила са установени над 3 тона слънчоглед, за които водачът не представил кантарна бележка за закупуването му. От разследването е установено, че слънчогледът е бил натоварен в автомобила от 51-годишния работник без знанието на собственика. 47-годишният мъж, също от Раданово, се оказал действащ служител на горското и отговарял за лова в Бяла. Той наел камиона от трето лице за ползване за деня. Двамата сговорници чакали, когато 51-годишният работник ще бъде на смяна като пазач, но не се надявали, че собствениците имат подозрения и са заложили капан. Двамата мъже са били задържани с полицейски мерки до 24 часа.

Нели ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *