Нов хотел и затворен комплекс със 120 апартамента ще има във Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Нов хотел и затворен комплекс със 120 апартамента ще има във Велико Търново

Публикувана на: 15.11.2018г. 3737 прегледа

По двата актуални проекта в старата част и в кв. „Картала“ вече се работи

 

НОВ ГОЛЯМ ХОТЕЛ СЕ ПРАВИ В МОМЕНТА В СТАРАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ПОТВЪРДИ ГЛАВНИЯТ АРХИТЕКТ НИКОЛАЙ МАЛАКОВ. ОБЕКТЪТ Е ОТ ТИПА АПАРТ ХОТЕЛ и е в района на ул. „Йордан Инджето“ в близост до Хуманитарна гимназия. Инвеститор е компанията „Съни турс“, която е купила бивша сграда на ТПК „Метал“ в съседство на някогашния жп пансион, както и съседни частни къщи, за да комасира имот с площ от близо 3 дка. Сградата ще бъде пусната догодина, а в момента е на груб строеж.

Нов комплекс от затворен тип пък започва да прави в района на квартал „Картала“ младият предприемач Красимир Милков, информира самият той. Обектът е предназначен за над 300 души, а в него са планирани 120 апартамента, офиси и магазини. Той ще се намира в началото на ул. „Александър Бурмов“, където доскоро бяха недовършени основи на предишна сграда. Комплексът ще се простира на площ от над 3500 кв. метра.

ГОЛЯМ ИНВЕСТИТОРСКИ ИНТЕРЕС СЕ ПРОЯВЯВА КЪМ ИЗГРАЖДАНЕТО НА МАЛКИ ХОТЕЛИ И КЪЩИ ЗА ГОСТИ В СТАРАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, казаха още от общината. В доскоро непривлекателната зона вече се работи по обновяването на над 20 основни и второстепенни улици, включително притегателните за туристите „Гурко“ и Самоводска чаршия. Оформен е и голям буферен паркинг за туристи, където ще се насочват и автобусите с посетители. Всичко това води и до своеобразен бум в изграждането на малки хотели.

Седем малки семейни хотела започват да се строят над Самоводската чаршия в кв. „Варуша“. Техният капацитет ще е за не повече от 15 души. Възстановява се и старинният Йонов хан на входа на града от север.

Няколко големи къщи за гости са пред завършване в други части на Велико Търново. Едната в момента се прави на ул. „Стефан Стамболов“, а другата е пред откриване в началото на бул. „България“.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Коментари за "Нов хотел и затворен комплекс със 120 апартамента ще има във Велико Търново"

  • 15.11.2018 в 12:44

    Абе то хубаво да се строят хотели и къщи за гости, ама до оня ден писахте, че незнам си колко са обявени за продан или фалирали, та нещо странно ми се види тоя „бум“ на строежите …

    Отговор
  • 16.11.2018 в 7:09

    А защо този млад предприемач нищо не казва за паркинг за тези 300 души, че и за магазини ?? Или няма кой да го попита ??

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *