203 четения

Гимнастички на „Етър Елит“ с призови класирания от Държавното първенство „Б“ категория

От 8 до 11 ноември в Стара Загора се проведе Държавното първенство „Б“ категория по художествена гимнастика. В първия ден състезанието започна с най-голямата възраст – жени, където спортен клуб „Етър Елит“ беше представен от Ивена Коджейкова. В компанията на 40 гимнастички великотърновката се класира на шесто място в многобоя и на второ на топка.

В най-малката възрастова група – до 10 години, взеха участие над 135 гимнастички, като великотърновският клуб беше представен от Паолина Цилиндрова, Мина Чемширова и Йоана Атанасова.

В третия ден от държавното първенство се състезаваха Мира Пашова и Гаяне Погосян за първия отбор на „Етър Елит“, а за втория играха Кремена Лазарова и Беатрис Яйманова във възраст ДМВ, където се включиха 125 гимнастички. Мира и Гая заеха пето място в отборното класиране.

В последния ден Габриела Трендафилова и Йоана Дончева се състезаваха с 85 гимнастички. Габи заслужи шесто място на обръч от отделните уреди. Това бе последното държавно първенство от спортния календар, на което СК „Етър Елит“ участва. Сега предстоят турнири за най-малките гимнастички на клуба и традиционния детски турнир „Зимни принцеси“, който се организира от СК „Етър Елит“ и ще се проведе на 24 – 25 ноември в ДКС Васил Левски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *