9 четения

Горнооряховските акробати с отличия от „Дунавски перли”

Два златни и един бронзов медал спечелиха горнооряховските клубове но спортна акробатика от 11-ото издание на фестивала на гимнастическите спортове „Дунавски перли” в Русе.

Гимнастическият празник привлече състезатели от шест страни – България, Молдова, Белгия, Холандия, Италия и Гърция. За акробатите – над 150 в състезанието, това беше и квалификация за определяне на националните отбори на България.

Мъжката двойка на „Джим денс” Мартин и Данаил Николови, за пореден път показа, че е най-добрата за България във възрастта 11 – 16 години. Братята се конкурираха с двойки от Белгия и Молдова, но безапелационно се класираха първи.

Във възрастта 7 – 15 години женската тройка на „Акро Нова” в състав – Ванеса Стойчева, Михаела Ганчева и Елеонора Помакова, дебютира на състезание със златни медали. Женската двойка във възраст 11-16 години – Магдалена Тодорова и Радостина Стефанова, спечели бронза в своето първо състезание.

В много силна конкуренция се бори и тройката в тази възрастова група, в която се включиха представителки на двата горнооряховски клуба. Александра Нямова от „Джим Денс”, Елена Хинкова и Маринела Люцканова от „Акро Нова” станаха четвърти, но предизвикаха много ласкави коментари от съдиите и специалистите, според които трите са много добре съчетани и имат добро бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!