Хладно, облачно и с превалявания от дъжд и мокър сняг

През нощта ще има значителна облачност, на отделни места са възможни слаби превалявания от дъжд. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 1 и 4. За В. Търново се очаква минимална температура около 3 гр. През деня ще има значителна облачност и на места са възможни слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 5 и 8. За В. Търново се очаква максимална температура около 6 гр. Атмосферното налягане бавно ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.7 през 2002 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 9.4 през 1983 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 10 минути и ще залезе в 16 часа и 54 минути. Фаза на Луната: седем денонощия преди пълнолуние.

И в събота ще преобладава време със значителна облачност, като валежи са по-малко вероятни. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2. Максималните температури ще се понижават – ще бъдат 2 и 5. В неделя ще има значителна облачност и вечерта и през нощта срещу понеделник ще превалява дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 0 гр. Максималните температури ще бъдат между 1 и 4.

От понеделник до четвъртък ще преобладава време със значителна облачност. В понеделник, сряда и четвъртък се очакват превалявания от дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб вятър от североизток. От вторник се очаква постепенно затопляне. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2 в понеделник и между 1 и 4 във вторник, сряда и четвъртък. Максималните температури ще бъдат между 1 и 4 в понеделник и между 4 и 7 във вторник, сряда и четвъртък.

Над западните и централните части на Стара планина в петък и събота ще има значителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м в петък ще бъдат около 1 гр. и около минус 1 в събота. В неделя ще има променлива до значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 1. От понеделник до четвъртък ще бъде облачно. В понеделник, сряда и четвъртък се очакват превалявания от дъжд и сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м постепенно ще се повишават от около 1 в понеделник до 6 – 8 в сряда и четвъртък. На 2000 м максималните температури през целия период ще бъдат с около 6 гр. по-ниски от температурите на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *