Вандали орязаха 40 млади орехови фиданки в нивата на земеделец в Полски Сеновец | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Вандали орязаха 40 млади орехови фиданки в нивата на земеделец в Полски Сеновец

Публикувана на: 16.11.2018г. 2188 прегледа

НЕИЗВЕСТНИ ЗАСЕГА ВАНДАЛИ СА ИЗРЯЗАЛИ С РЪЧЕН ТРИОН 40 млади орехови фиданки в нивата на земеделски производител от Полски Сеновец. Дръвчетата са оставени на мястото, а за злодеянието Георги Маречков научил от механизатори. Ореховата градина е съвсем млада и фиданките са засадени през 2015 г. в парцела от 5 дка. Те са били купени от Петрич и са култивирани орехи. За 63-годишния стопанин инвестицията е огромна, а вандалщината няма обяснение. Дръвчетата не могат да се ползват за нищо и са оставени в нивата.

„Не знам кой и защо би направил такова нещо. Беше понеделник по обяд, като ми се обадиха какво е станало с моята бъдеща орехова градина. Извиках полиция от Полски Тръмбеш, дойдоха момчетата, огледаха, записаха си това-онова. Нямам врагове, нямам дългове, нямам да вземам и да давам на никого нищо. Край моя парцел няма интриги, никой не ми е предлагал да го взема или нещо подобно“, разказа Георги Маречков с огромна тъга.

ТОЙ РАБОТИ В РОДНОТО СИ СЕЛО КАТО ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ. Има техника и 115 дка, от които 30 са под аренда, а останалите са негови. Иначе е известен дърводелец и има в къщата си завидна работилница и техника. Работил е какво ли не във Велико Търново и го познават много хора. Казва, че цял живот се труди и може да прави всичко с двете си ръце, бил е стругар, заварчик, работил е в компресорната станция в селото, много е препатил, но такъв вандализъм без причина не е очаквал. От дума на дума ни развежда из къщата и двора си, където има асмалък и капково напояване, малини, къпини, ягоди – всичко, което трябва да има в един селски двор. Баща му Кольо Маречков е бил известен дърворезбар, но от 6 г. не е между живите, а сега синът се грижи за майка си, която е на легло.

„Не ми стигаха другите проблеми, ами трябваше да посегнат и на ореховата ми градинка, която щеше да ми помага занапред да си докарвам някой лев. Какви са тия хора, не знам, дано полицията да ги разкрие и да чуя каква им е била целта“, се надява мъжът със сръчни ръце, чиито възможности се виждат из целия му дом в Полски Сеновец.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. авторката

loading...

Коментари за "Вандали орязаха 40 млади орехови фиданки в нивата на земеделец в Полски Сеновец"

 • 16.11.2018 в 18:14

  От таяя страна злаатно жито зрей и Проостъ народ живей. Българинът е мноого долен и прост и е беден защото е проост.И, ЗААЩООТООООО СА ГО УПРАВЛЯВАЛИ КООМУНИИСТИ

  Отговор
 • 17.11.2018 в 16:47

  циганите преди 10-15 осякоха прасковената градина във Водолей…за да се топлят.
  защото всички други дървета вече бяха осечени край селото.
  сега секат за кеф сигурно

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *