За пръв път: Прокурор и адвокат поискаха дружно убиецът на Мария да остане в ареста | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

За пръв път: Прокурор и адвокат поискаха дружно убиецът на Мария да остане в ареста

Публикувана на: 16.11.2018г. 3441 прегледа

Николай Кънчев: „Не съм искал да я убивам!“

 

ЗА ПРЪВ ПЪТ ПРОКУРОР И АДВОКАТ ПОИСКАХА ОТ СЪДА обвиненият в зверското убийство на 45-годишната Мария Петрова от Горна Оряховица да остане зад решетките. Пак за пръв път от много години съдът пусна журналистите в залата на делото за гледане на мярката за неотклонение на 36-годишния Николай Кънчев. Съдия Теодор Милев дори не направи опит медиите да не бъдат допуснати, което почти не се случва във Великотърновския окръжен съд.

„Не съм искал да убия Мария! Не съм зависим от наркотици и в този ден не съм употребявал такива“, каза Николай Кънчев. Неговият служебен адвокат Росен Илиев заяви, че мярката „задържане под стража“ на този етап е обоснована и адекватна, защото навън би се притеснявал за живота си, който може и да е застрашен от хора, които биха искали да отмъстят.

Прокурорът Цани Попов изтъкна, че мъжът е обвинен в две тежки престъпления, които е извършил на 10 ноември, а освен това се укривал от полицията и заради това е бил обявен за общодържавно издирване. Кънчев е извършил умишлено убийство на жената по особено жесток начин и е строшил главата на собственика на апартамента Светлин Спасов, заради което го грози затвор от 10 до 20 години, доживотна присъда или доживотна без право на замяна, заяви държавният обвинител и поиска мъжът да остане зад решетките.

ИСКАНИЯТА НА ПРОКУРОРА И АДВОКАТА БЯХА УВАЖЕНИ ОТ СЪДИЯ МИЛЕВ, КОЙТО в края каза на Николай Кънчев, че е извършил нещо много жестоко и трябва да остане в ареста. По време на заседанието стана ясно, че Кънчев е безработен от месеци и живеел заедно с Мария в нейното жилище. Така на практика той се оказва бездомен. Завършил е средно специално и можел да рисува, а допреди месеци е работил на бензиностанция „Марешки“ в Горна Оряховица.

В кулоарите на съдебната палата се чу, че Николай Кънчев бил видял в коридора на апартамента Светлин и Мария да се целуват и заради това ревността се надигнала у него. Набил мъжа, а после и жената, но си бил легнал до нея в спалнята и тя още била жива. След като Светлин излязъл навън пребит и окървавен да вика полиция, Кънчев се разбудил и видял, че Мария е мъртва. Тогава хукнал да бяга. Дори и да не е искал да убива любимата си, той явно е прекалил с ревността, защото ребрата на жената били потрошени и проникнали в белия дроб, от което вероятно е настъпила смъртта й.

Нели СУКОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

 

 

 

loading...

Коментари за "За пръв път: Прокурор и адвокат поискаха дружно убиецът на Мария да остане в ареста"

  • 16.11.2018 в 18:19

    Той Росен Илиев и без това работи за Полицията.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *