Весела Лечева, народен представител от "БСП за България": "Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: „Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението“

Публикувана на: 19.11.2018г. 785 прегледа

„Тази е много закъсняла оставка на вицепремиера Валери Симеонов насъбра огромно напрежение, породено от тази политика на инат, оставане във властта на инат. И като казвам, че е насъбран гняв, вече не говорим само за майките на деца с увреждания, говорим за народен гняв, продиктуван от ниските доходи и невъзможността на хората да си посрещат основни разходи. Всичко това, което беше спотаявано през последните години, сега даде своя изблик и затова хората казват: „Повече не може така“. Това коментира народният представител от „БСП за България“ Весела Лечева, която е във Велико Търново, за да участва в семинара на жените-социалистки. Дамите обсъждат в старата столица проекта на БСП „Визия за България“.
„Мисля, че протестите ще продължат, че много трудно вече може да бъде уталожено това напрежение и спотаен този насъбран гняв. Дори и оставката няма да може да остави хората по къщите, защото тяхното недоволство е породено от най-големия проблем пред българските граждани – бедността.
По повод на упреците от страна на управляващите за това, че социалистите провокират протестите, които масово прерастват в гражданско неподчинение, Весела Лечева заяви, че БСП е отговорна политическа сила и не участва в инсценировки. „Ние участваме в разработването на алтернатива. Не случайно предпочетохме да останем в опозиция, защото за нас управление с ГЕРБ е вредно за България. Затова като отговорна политическа сила, предлагаме алтернативи и мерки за излизане от създалата се криза. А кризата е породена от демографския срив, от бедността и недостатъчният икономически растеж, който е необходим за изравняваме със стандартите на Европейския съюз“, каза още г-жа Лечева.

loading...

Коментари за "Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: „Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението“"

  • 19.11.2018 в 11:17

    За съжаление ви работите само за себе си и нищо не правите за хората

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *