32 четения

„А“ футболна група – жени: Велизара Владимирова и Мирела Моева бележат за победа на „виолетовите“

„Етър ВТ“ – „Севлиево лейдис“ 2:1

Победа с 2:1 записаха футболистките на „Етър ВТ“ в неделя и сложиха край на серията си от загуби. На стадиона в Ресен великотърновки изиграха силно първо полувреме, но през второто намалиха натиска над съперничките си и ги оставиха да се съвземат. Двубоят със севлиевки не се различаваше особено от предишните между двата отбора. Много хъс, единоборства и захапване между състезателките. Гостенките създадоха първата опасност в 10-ата минута, когато националката Ебру Дормушали остана сама срещу Лора Атанасова, която спаси. До почивката севлиевки нямаха друг шанс, докато етърки създадоха половин дузина чисти положения, от които реализираха само две. В 15-ата минута Радослава Славчева намери друга опитна състезателка на великотърновки Велизара Владимирова, която би край вратарката за 1:0. Малко по-късно при разбъркване в наказателното поле на съперничките, защитничка изби топката пред голлинията. В 25-ата минута Славова намери Мирела Моева, която стреля остро по диагонала за 2:0. Последва пропуск на бившата футболистка на „Медик“ (Конин). Славова навърза съперничките си в пеналта, но би право във вратарката им. В 40-ата минута отново тя комбинира с Велизара Владимирова, но ударът на последната бе отразен от вратарката на гостенките.

В началото на втората част „виолетовите“ позволиха пробив през центъра на отбраната си. В 48-ата минута Биляна Петкова остана очи в очи с Лора Атанасова и провря топката под плонжа и за 2:1. След това мачът се накъса, като до края му отново защитничка на севлиевки чисти от голлинията, а попадение на етърки не бе зачетено заради нарушение в атака. Гостенките пък нито веднъж не успяха да затруднят Атанасова.

С успеха етърки събраха 12 точки и са на шеста позиция. На 24 ноември гостуват на третия „Енко“ (Пловдив), който има 14 т.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *