Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Камион с дърва полетя от мост в Търново

Камион с дърва се е паднал от моста при местността „Паметниците“ в Свищов, няма пострадали при инцидента. Състоянието на шофьора е стабилно, въпреки, че ТИР-ът е паднал в дерето и всичката дървесина се е разпиляла. Причината за инцидента е усложнената зимна обстановка в региона. Към момента положението е овладяно и няма затворени и непочистени пътища. Това увери кметът на Община Свищов Генчо Генчев, цитиран от „Фокус“. Снеговалежът е спрял около 06.00 часа тази сутрин.

През денонощието са работили общо 7 почистващи машини на Общинско предприятие „Чистота“. Всички входно-изходни артерии на Свищов, както и главните улици и пътищата към селата на територията на общината са в добро състояние. „Няма населени места без ток и вода. Единственият проблем беше във времето от 02.00 до 04.00 часа, когато се налагаше да оказваме съдействие на тежкотоварни автомобили в няколко участъка“, обясни кметът Генчев.

Критичните отсечки са били Совата – Царевец и Царевец – Свищов. Той увери и, че образователните и социалните институции са обезпечени с отопление и работят без проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *