Кмет бие тревога: "Мостът в Леденик започна да пропада и е пред срутване" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Кмет бие тревога: „Мостът в Леденик започна да пропада и е пред срутване”

Публикувана на: 20.11.2018г. 2184 прегледа

МОСТЪТ В ЛЕДЕНИК, КОЙТО СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ ВСИЧКИ, ПЪТУВАЩИ В РАЙОНА, Е ПРЕД СРУТВАНЕ И ТРЯБВА ДА ИМА СПЕШНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОБЛЕМА, алармира със специално писмо до великотърновския Общински съвет кметът на селото Антон Кръстев. Съоръжението е започнало да пропада, а на някои места нивата са с разлика от 30 см и повече. Части от конструкцията също са свлечени, пропаднали са и мантинелите, а мястото за преминаване е толкова тясно, че трудно се движи даже един автомобил, алармира местният управник. Подходите към него нямат канавки и банкети, няма и никаква маркировка или сигнализация, което още повече утежнява ситуацията, коментира Кръстев. Според него състоянието на трасето се е влошило, заради пренасочения трафик след срутения мост на съседното село Шемшево, който чак след година и половина бе възстановен.

ОТ „ВИК ЙОВКОВЦИ“ СА ИЗПРАТИЛИ ПИСМО, С КОЕТО УВЕДОМЯВАТ, ЧЕ ЧЕСТИТЕ АВАРИИ НА МЕСТНАТА ВОДОПРОВОДНА МРЕЖА се дължат на изключително натоварения трафик, особено на тежки камиони по моста и в посока центъра на селото. Кметът на Леденик е алармирал за проблема общината още в началото на миналата година. Било му е отговорено, че ще бъде осигурено финансиране за ремонт на местните улици и моста през тази, но това така и не се случва. Изкърпена е била само частично отнесената от пороите настилка пред селото към сметището за строителни отпадъци.

„Пътищата пред Леденик са в предаварийно състояние, въпрос на огромен късмет е, че при липсваща маркировка, канавки, мантинели и т.н. няма тежки катастрофи“, обобщава Антон Кръстев. Той и останалите жители на Леденик настояват за спешна комисия, която да прецени състоянието на моста и пътищата и да се ангажира с конкретни мерки за решаване на проблема.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

loading...

Коментари за "Кмет бие тревога: „Мостът в Леденик започна да пропада и е пред срутване”"

  • 21.11.2018 в 17:23

    Търпение е нужно Бойко ще оправи всичко !!!

    Отговор
  • 22.11.2018 в 8:42

    Малко търпение имайте! Бойко ще се погрижи за това, защото имаме добър премиер на който му пука!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *