Първо място спечели отборът на гимназията по строителство в национално състезание

ОТБОРЪТ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ „АНГЕЛ ПОПОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО В националното състезание за креативни умения Varna spaghetti engineering. Надпреварата се проведе във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и в нея участваха 14 екипа от различни професионални гимназии в страната.

Янислава Иванова и Глория Йосифова от 12-и клас и единадесетокласникът Александър Тодоров са представителите на търновската гимназия, които са успели да се преборят със сериозната конукурнция. Учениците изучават специалност „Строителство и архитектура”, а техен учител и ръководител при подготовката за състезанието е младият архитект Мартин Лазаров, който е възпитаник на гимназията.

Грамотата за първото място ще послужи на Янислава, Глория и Александър като успешно положен кандидатстудентски изпит. Тя е основание за прием в специалностите на катедра „Строителство на сгради и съоръжения” със стипендия за втория семестър на учебната 2019-2020 година в размер на 30% от семестриалната такса за обучение във ВСУ „Черноризец Храбър”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *