Роди се седмото ин витро бебе, заченато с финансовата помощ на Община Севлиево | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Роди се седмото ин витро бебе, заченато с финансовата помощ на Община Севлиево

Публикувана на: 20.11.2018г. 569 прегледа

Малкото момченце се казва Ивайло

Малкият Ивайло е седмото бебе, което се появява на белия свят с финансовата помощ на Община Севлиево. За пета поредна година Общината предприема  политика за насърчаване раждаемостта при семейства и двойки с репродуктивни проблеми, а в бюджета за 2018 година бяха отделени 20 хил. лв. по тази програма.

Раждането на дете е сред най-значимите събития в живота ни. За някои двойки това е още по-знаково, поради трудностите и препятствията, които са преодолели, за да гушнат своя рожба.

На 8 ноември се роди малкият Ивайло – седмото ин витро бебе, заченато с финансовата помощ на Община Севлиево чрез Общинската програма. Новината на общинска администрация съобщи лично майката на малкия мъж, който избра да направи най-големия подарък на своите родители след поредната, и за щастие успешна, процедура.

Общинската програма за финансиране на ин витро процедури е прекрасен пример за отговорен подход и грижа към семейството. Всички севлиевци, които се борят за рожба могат да се възползват от възможността, която Община Севлиево им предоставя. Критериите и начина, по който могат да бъдат одобрени двойките за подпомагане, са обявени на сайта на Община Севлиево. Информация може да се получи и на място в администрацията – етаж 3, кабинет 312.

На родителите на малкия Ивайло – честито!

Източник: http://www.sevlievo.bg/bg/article/3334/bebe-1.html

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *