Стопанките на кучета имат по-здрав сън, ако ги допускат в леглото си | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Стопанките на кучета имат по-здрав сън, ако ги допускат в леглото си

Публикувана на: 20.11.2018г. 248 прегледа

Стопанките на кучета имат по-здрав сън, когато ги допускат да спят в леглото си, пише в. „Дейли мейл“. Животните дори предпазват стопанките си от кошмари.
Проучване доказва, че най-добрият приятел на човека се оказва по-добър партньор в съня, отколкото мъжете. Кучетата по-рядко смущават съня на господарката си, като й дават по-силно чувство за сигурност и комфорт. Това може би се дължи на факта, че в тях е генетично заложено да прогонват непознати и натрапници и да отделят топлина.
Авторката на изследването Джили Купър, известна 81-годишна британска журналистка и писателка, се включила в изследване сред 1000 британски жени. Самата тя допуска своята хрътка Блубел да топли кревата й. Нейният покоен съпруг приживе силно се противопоставял на тази практика и имал много лош сън. Според проучването шаровците помагат на стопаните си да изградят здрав режим на лягане, което допълнително стимулира пълноценното наспиване.
Изследователите предупреждават, че не всички пухкави домашни любимци са добри за съня. Котките в леглото на стопанката също толкова често нарушават съня им, колкото и партньорите им от мъжки пол.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *