Възпитаници на гимназията по икономика търсиха решение на младежката безработица | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Възпитаници на гимназията по икономика търсиха решение на младежката безработица

Публикувана на: 20.11.2018г. 354 прегледа

30 ВЪЗПИТАНИЦИ НА СТАРОПРЕСТОЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО УЧАСТВАХА В ИНОВАЦИОННИЯ ЛАГЕР, който беше организиран в училището в рамките на Световната седмица на предприемачеството. В състезанието се включиха ученици от Х, ХI и ХII клас.

Разпределени в шест отбора, тийнейджърите решаваха казус, свързан с младежката безработица и липсата на адекватна информация за бъдещите перспективи след завършване на дадена университетска специалност и необходимостта от кадри в съответната сфера на развитие. Задачата беше участниците да помислят и да предложат иновативно решение, чрез което да помогнат на хиляди младежи да си намерят работа по специалността.

В иновационния лагер учениците работиха с консултанти от бизнеса. Всички ментори бяха доброволци, сред тях имаше управители на фирми, специалисти в маркетинга и рекламата, експерти по обслужване на клиенти и др.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *