С 1 млн. лв. изграждат Център за подкрепа на хора с увреждания във Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

С 1 млн. лв. изграждат Център за подкрепа на хора с увреждания във Велико Търново

Публикувана на: 21.11.2018г. 981 прегледа

Център за подкрепа на хора с увреждания ще бъде изграден в старата столица, като инвестицията ще е в размер на 1 млн. лв., а средствата ще са отпуснати от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Това стана ясно при посещението на заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова във Велико Търново, която съобщи добрата новина на кмета Даниел Панов и на работещите в центровете за социални услуги. В бъдещия център ще бъдат предлагани различни видове мобилна подкрепа, пилотната услуга „Заместваща грижа“, ще бъдат оформени и ателиета.

Даниел Панов, Зорница Русинова и директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова се срещнаха със служители и социални работници, работещи центровете в социални услуги в града, с които разговаряха по актуални теми. В Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания те обсъдиха трудностите, пред които служителите са изправени в ежедневната си работа, желанието им да преминават обучения и да израстват в професията. Работещите в сферата отчитат като най-голям проблем дефицита на рехабилитатори и логопеди. Разговорите обхванаха въпроси, свързани с повишението на заплатите на социалните работници, както и промените, които са планирани със Закона за социалните услуги.

loading...

Коментари за "С 1 млн. лв. изграждат Център за подкрепа на хора с увреждания във Велико Търново"

 • 21.11.2018 в 12:42

  Толкова са се загрижили, че 43-годишна жена, живееща в кв Бузлуджа, ул. Деньо Чоканов №7, вх. Г, с тежък диабет и сляпа от диабетна ретинопатия е без домашен асистент.

  Отговор
 • 21.11.2018 в 14:51

  Колкото построиха пътя между Зоната и Пишмана /от „Практикер“ покрай газстанцията/, надлеза над Магистрална, „новия“ център на града и още…и още…. – все проекти и все „ЩЕ…ЩЕ…“ – а дела извършени – НЕ

  Отговор
 • 24.11.2018 в 21:34

  а кога ще има повече домове за възрастни хора ??
  Има стотици възрастни хора които мизерстват и умират като кучета.
  Тука истината е друга – има милиони за усвояване, а не цел да се погрижим за някой

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *