Три златни, седем сребърни и осем бронзови отличия за „Калоян“ от купа „Ронин“

С 18 медала се завърнаха каратеките на великотърновския клуб „Калоян“ от купа „Ронин“. Надпреварата за деца до 14 години се проведе в София, с участието на 207 състезатели от 22 клуба от страната. Възпитаниците на Севджан Мехмедова спечелиха три златни, 7 сребърни и 8 бронзови медала, като на състезанието имаше и дисциплина „семейна ката“ – родител и дете. Там великотърновският клуб спечели сребърен медал чрез Дария Стефанова и майка й Магдалена Стефанова.

Адриана Бояджиева победи на кумите в категория 30 килограма и е трета на ката при родените 2009 г. Дария Стефанова е със сребърен медал на кумите в – 30 кг, и бронзов на ката при 2008 г. Виктория Байчева спечели бронзов медал на кумите до 35 кг, Никол Брайнова е с бронз на кумите в категория 30 кг, Кристиян Колев е пети на кумите в категория -35 кг, а Виктор Георгиев е с бронз на кумите на +37 кг.

Грасиела Маринова е със златен медал на кумите до 37 кг при родените 2007 г., а Велизара Костова е с бронз на същата дисциплина. Бронзово отличие взе и Стефания Денева на +37 кг, Михаил Иванов е пети на кумите в +40 кг.

При набор 2006 г. Мариела Петкова е със златен медал на кумите и сребърен на ката в кат. +47 кг, Мира Донкова е със сребърен медал на кумите в същата категория. Рая Рускова пък се отличи със сребро на кумите и бронз на ката в категория 50 кг при 2005 г.

В отделните възрасти имаше и отборна надпревара на кумите. Виктория, Стефания, Дария и Никол (2007/2008 г.) спечелиха сребърните медали, а тимът, съставен от Велизара, Грасиела и Адриана е с бронз. Сребърни отличия взе и тимът набор 2005/2006 г. в състав Мариела, Мира и Рая, а отборът на кумите – Джем, Кристиян и Михаил, 2008/2007 г., е с бронзов медал. „Много добро представяне. Предстои ни изпит за кю степени и започваме сериозна подготовка“, коментира сенсей Севджан Мехмедова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *