12 четения

Злато и бронз за ВТУ от националния университетски шампионат по крос

Златен медал донесе Моника Георгиева на Великотърновския университет от провелия се тази неделя национален университетски шампионат по лекоатлетически крос в парк „Бачиново”, край Благоевград. В женската надпревара зад нея само на 34 стотни се нареди представителката на Шуменския университет Силвия Георгиева. Моника, която е студентка в магистърска програма „Педагогика на обучението по физическо възпитание. Спортна педагогика”, направи изключително силно бягане с време 6,34 минути на 2000 метра.

Стоян Владков, който е последна година студент в бакалавърската специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание”, също показа класа, но след като предишния ден бе спечелил на лекоатлетически пробег в Ловеч, в състезанието за студенти се нареди трети.

Отборно при мъжете ВТУ е на второ място след Софийски университет и преди Национална спортна академия. За отборния приз допринесоха още Иван Сираков, който остана 4-ти, Валентин Шишков 8-и и Дилян Хаджииванов – 14-и.

Женският отбор е на 4-то място с равен брой точки с още два отбора, които в крайна сметка се наредиха преди ВТУ поради по-напред класирал се четвърти състезател. При жените се състезаваха Моника Георгиева, Милена Савова, Антония Русева и Румяна Цанова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *