5 четения

Огнян Стоянов: „На референдум да се реши кой да събира боклука в Горнооряховската община”

„Кметът на Община Горна Оряховица е обявил процедура за избор на частна фирма, която да извършва сметосъбирането на 12 населени места и град Долна Оряховица. Стойността на поръчката е 3 млн. лв. и е за пет години. Ние от БСП сме против това да се дават огромни средства на частна фирма и да не получаваме качествена услуга. Затова гражданите трябва да кажат тежката си дума – искат ли това да продължава, или не“, това каза след вчерашната сесия на Общински съвет – Горна Оряховица, съветникът Огнян Стоянов.

От името на 10 общински съветници той внесе предложение за организиране на местен референдум. Гражданите трябва да отговорят на въпроса: „Съгласни ли сте услугите по сметосъбиране, сметоизвозване на твърди битови отпадъци, снегопочистване, миене и метене на улици, паркове и обществени площи на територията на община Горна Оряховица да се извършват от общинско предприятие?“.

БСП остро възрази срещу обявената от кмета обществена поръчка. Социалистите предлагат цялата комунална дейност да се извършва от общинско предприятие. Тази мярка ще намали цената на услугата и ще повиши качеството й.

Мнозинството в Общинския съвет отказа да включи в дневния ред предложението на десетимата съветници от различни политически сили въпреки безспорните обществени и правни аргументи това да се случи. След сесията Огнян Стоянов депозира предложението в деловодството на съвета, за да бъде разгледано на следваща сесия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!